2016. május 25., szerda

Segítő kezek - LESZ program keretében - Felhívás


Segítő kezek

programsorozat


Láthatóan Evangélikusok Szatmárban (LESZ)

MEE külön keret pályázata segítségével


A projekt célja, hogy egy Kölcsei Evangélikus Egyházközség a MEE Északi Egyházkerület támogatásával segítő hálózatot épít ki a Szatmár-Beregi és Kárpátaljai (SZBK.) családok rendszeres támogatása céljából. Programok, önkéntes projektek szervezésével segíti SZBK. Régióban élő segítségre szoruló embereket vallási hova tartozás nélkül. A Kölcsei Evangélikus Egyházközség  koordinátori feladatokat vállal az SZBK. rászorulók és az együttműködő partnerek között. 



Felhívás

A kölcsei gyülekezet felhívással fordul a gyülekezetek, egyházmegyék, magánszemélyek, intézmények (oktatási, diakóniai), alapítványok, egyesületek felé.
Az evangélikus gyülekezet egy támogatói hálózatot szeretne kiépíteni Szatmár-Bereg-Kárpátalján a szegény özvegyek, árvák, rászoruló családok megsegítésére. A patrónusi hálózat lényege, hogy a gyülekezet segítségével a programban résztvev
ő együttműködő partnerek vállalnak egy rászoruló személy vagy család anyagi, lelki vagy gyakorlati segítségét. A kölcsei gyülekezet koordináló feladatot lát el és összekapcsolja, bemutatja a feleket egymásnak, programokat, önkéntes projekteket szervez az együttműködő partnerekkel.


 

Nincsenek megjegyzések: